5 turforslag i det norske høstfjellet

5 turforslag i det norske høstfjellet


10.09.2020

Høsten nærmer seg og ennå er det ikke for sent å oppleve noe av det flotteste norsk natur har å by på. Her er 5 utvalgte turforslag alle kan klare i den norske fjellheimen, fra Finnmark i nord til Telemark i sør.

Senja

Senja i ytre Troms blir ofte kalt «Norge i miniatyr». Senja passer for deg som liker å gå toppturer og for turglade generelt. Det finnes et mangfold av terrengtyper og turer som passer for alle – turekspert eller ikke. En av Senjas mest populære toppturer er Keipen (938 moh.), en tur du kan gå hele året. Keipen er en flott og ganske lang tur på 9,2 km, med pause bør du beregne ca. 5 timer. Du kan forvente en utrolig fin utsikt, bratte topprygger og brede flanker å boltre seg på. En tur som virkelig anbefales! test123

Senja

Hauknestinden

Hauknestinden (700 moh.) er et fjell som ligger ovenfor Hauknes, 5 kilometer sør for Mo i Rana. Denne toppen ligger litt alene, men gir deg utsikt i alle retninger. Turen kan du gå hele året og er på ca. 4 km. Du bruker rundt 2-3 timer, så denne toppturen passer for alle. Det finnes noen bratte partier, men vi garanterer en flott tur med nydelig utsikt mot byen og utover Ranafjorden.

Mo i Rana

Over Vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen

Turen Over Vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen er av de mest kjente turene på byfjellene rundt Bergen - en tur alle burde gå om du befinner deg i byen. Turen over vidden er velkjent, og det med god grunn. Det er fin sti å gå på, og godt merket, med nydelig utsikt over Bergensregionen. Turen passer best å gå mellom mars og oktober, og er på ca. 13 km. Med pause bruker du ca. 5-6 timer. Sett av god tid, nyt naturen og ikke minst den flotte utsikten.

Over Vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen

Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 moh.) ligger i Rjukan, og blir ofte omtalt som Norges vakreste fjell. Gaustatoppen er et populært turmål og enkel å bestige om du er vant til å gå i fjellet. Du kan også velge mellom mange løyper og finne den vanskelighetsgraden som passer deg best. På toppen byr fjellet på Sør-Norges videste utsikt, og med klarvær kan du se omtrent en sjettedel av Norge. På høsten er også sikten på sitt beste. Sesongen for å bestige Gaustatoppen varer fra mai til normalt ut oktober. Turen er på ca. 5 km og tar rundt 3-4 timer. En tur opp Gaustatoppen vil gi deg en minnerik dag på fjellet.

Gaustatoppen fjelltur

Gygrestolen

Gygrestolen (490 moh.) har i alle tider vært et kjent landemerke med mye historie i Bø i Telemark. Turen er på 6 bratte kilometer - så den egner seg best for folk som er i relativt god fysisk form, men er ikke umulig for turglade mennesker heller. På turen opplever du gammel verdifull naturskog og en helt spesiell utsikt mot ura og de ville stupene under stolen. Turen egner seg best å gå mellom mai og oktober, og tar omtrent 3-4 timer. Sagnet sier at når Gygrestolen faller skal verden gå under, så dette er en tur du ikke vil gå glipp av.

Gygrestolen

Husk!

I år må du planlegge turene dine ekstra godt. Med den ekstraordinære situasjonen vi er i krever det at alle turgåere følger smittevernreglene. Sørg for å ha oppdatert informasjon og gjør de nødvendige forberedelsene. Husk også at det er alltid er lurt å sjekke værmeldingen før du legger ut på tur.

Andre artikler