Plast12

Les om vårt grønne prosjekt: Wecycle


06.09.2020

En andel av overskuddet til Wattever går til bærekraftige prosjekter vi tror på. Et av disse prosjektene er Wecycle. I dette blogginnlegget får du en introduksjon til Wecycle, hvem de er og alt det kule de driver med.

Om Wecycle

Wecycle er en moderne og ideell organisasjon som jobber for å gjøre plastavfall til en ressurs innenfor innovasjon og design. De tilbyr tjenester som skal fremme sirkularitet og håper å endre offentlighetens bilde av brukt plast.

Wecycle ble startet i 2018 av tre studenter ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). Idag består teamet av 17 engasjerte og kompetente personer med ulik akademisk og profesjonell bakgrunn - alt fra advokater og ingeniører til webutviklere og musikkprodusenter. Til sammen representerer de over 10 forskjellige nasjonaliteter, noe som gjør at prosjektet fremmer multikultulturelle møter og sosial inkludering. De har samlet seg i Oslo for å bli med på den globale Precious Plastics- bevegelsen på et lokalt nivå.

83586129 105055534382235 2372782024437006336 o

Fra verdiløst avfall til verdifull ressurs

Vi kjenner alle til problemet og diskusjonen omkring plast og dens påvirkning på naturen vår. Vi vet også at det kan oppleves som vanskelig for enkeltindividet å gjøre en forskjell. Flertallet av Oslos befolkning sorterer plastavfallet sitt, men vet ikke egentlig hva som skjer med det senere. Dette har gjort at mange ser på plast som verdiløst avfall. Wecycle har laget maskiner som er i stand til å skape fargerike produkter ut av plasten som folk kaster, og prøver på denne måten å bidra til sirkulariteten av plast i Oslo.

Wecycles overordnede mål er å endre offentlighetens syn på plastavfall og vise folk at det kan være en verdifull ressurs. Dette vil de gjøre gjennom å vise frem plastens gode sider: fargerikheten, fleksibiliteten og de mange mulighetene for formgivning.

Akkurat nå er selskapet i en ny og spennende fase: Etter måneder med møter over zoom og en forsinket oppstart på grunn av koronaviruset, har de akkurat innviet kontorene sine og kan starte det virkelige arbeidet og la kreativiteten flyte!

Wecycle jobber nå med å ferdigstille maskinene og skal snart i gang med å teste prototyper for fremtidige produkter! Du kan lese mer om plast og Wecycle på nettsiden www.wecycle.no. Eller følge deres Facebookside.

I appen kan du enkelt velge hvilket bærekraftig prosjekt du ønsker å støtte! Bytt til Wattever her.

Andre artikler